Kylling med førti hvitløksfedd
Kylling med førti hvitløksfedd Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Kylling med førti hvitløksfedd

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Kylling med førti hvitløksfedd

FØRTI FEDD: Det høres ekstremt ut, men kylling bakt med 40 hvitoløksfedd både dufter og smaker deilig.

Foto: METTE RANDEM

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (64 stemmer)
En virkelig klassiker. Jeg har riktignok begynt å lage den litt annerledes den siste tiden.Etter at rømertopfen min sprakk, har jeg begynt å bruke en jerngryte i stedet, og det fungerer vel så bra. Jeg forvarmer den, slik at den er glohet når jeg har kyllingen oppi. Dermed får jeg mer bruning av kyllingen enn ellers, samtidig som resultatet er like saftig.Server med masse godt brød, så du kan suge til deg den gode kraften. En grønn salat og grønne bønner er også godt. Vil du ha grønnsaker oppi gryta, ha noen fennikelbåter oppi de siste 20 minuttene. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Hvitglødende

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Smør(romtemperert)
40fedd
Hvitløk(Ikke renset for skinnet)
2ss
Konjakk (Cognac)(Kan sløyfes)
Estragon(Kan sløyfes)
Salvie(Kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Sett en stor jerngryte (bør være akkurat stor nok til å romme kyllingen) inn i ovnen og skru den på 250 grader.

  2. Gni kyllingen inn med salt og pepper og la stå i romtemperatur mens ovnen og gryta blir varm. Gni inn kyllingen med smør. Dryss over hvetemel. Snu på kyllingen, så den får hvetemel over alt.

  3. Legg kyllingen ned i den varme gryta, dryss alle hvitløksfeddene rundt. Legg eventuelt i en stilk estragon eller salvie. Sett på lokk og sett i ovnen. Skru ned temperaturen til 200 grader.

  4. Etter 15 minutter, ta ut gryta. Ha i estragon og hell over hvitvin og eventuelt brandy. Det blir en skikkelig dampsky, så pass på at du ikke brenner deg. Sett på lokket så snart du kan, og sett gryta inn i ovnen igjen. La bake i 35 minutter til.

  5. Det er en fordel å ikke åpne lokket før du skal servere. Duften av kyllingen og hvitløken er, om ikke halve, så i hvert fall en tredel av gleden.

FØRTI FEDD: Det høres ekstremt ut, men kylling bakt med 40 hvitoløksfedd både dufter og smaker deilig.

Foto: METTE RANDEM

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (64 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN