Kylling med førti hvitløksfedd
Kylling med førti hvitløksfedd
FØRTI FEDD: Det høres ekstremt ut, men kylling bakt med 40 hvitoløksfedd både dufter og smaker deilig.
Foto: METTE RANDEMDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett en stor jerngryte (bør være akkurat stor nok til å romme kyllingen) inn i ovnen og skru den på 250 grader.
Gni kyllingen inn med salt og pepper og la stå i romtemperatur mens ovnen og gryta blir varm. Gni inn kyllingen med smør. Dryss over hvetemel. Snu på kyllingen, så den får hvetemel over alt.
Legg kyllingen ned i den varme gryta, dryss alle hvitløksfeddene rundt. Legg eventuelt i en stilk estragon eller salvie. Sett på lokk og sett i ovnen. Skru ned temperaturen til 200 grader.
Etter 15 minutter, ta ut gryta. Ha i estragon og hell over hvitvin og eventuelt brandy. Det blir en skikkelig dampsky, så pass på at du ikke brenner deg. Sett på lokket så snart du kan, og sett gryta inn i ovnen igjen. La bake i 35 minutter til.
Det er en fordel å ikke åpne lokket før du skal servere. Duften av kyllingen og hvitløken er, om ikke halve, så i hvert fall en tredel av gleden.
FØRTI FEDD: Det høres ekstremt ut, men kylling bakt med 40 hvitoløksfedd både dufter og smaker deilig.
Foto: METTE RANDEM