nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Kyllinggryte Burgund
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Kyllinggryte Burgund
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.2 (6 stemmer)
Vanligvis lages en Burgundgryte med rødvin, men trikset her er å tilsette litt balsamicoeddik som gir en fin «vinsmak».
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Brun kyllingstykkene i smør i en gryte sammen med bacon-biter til alt er pent brunt.
Strø på salt og pepper og legg i et laurbærblad. Hell over hønsebuljong, kok opp, la gryten stå og trekke i 30–40 minutter til kyllingstykkene er møre.
Skjær gulrøttene i litt store skiver. Skrell stjerneløken, men la dem være hele. Vanlig løk bør skjæres i litt store båter. La løk og gulrot være med å trekke de siste 10–15 minuttene av koketiden.
Del soppen i to eller i båter, alt etter hvor stor soppen er. Brun soppen og ha den over i gryten. Smak til gryten med balsamicoeddik, salt og pepper. En god kvist timian setter en ekstra spiss på smaken. Server med for eksempel byggris.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.2 (6 stemmer)