Kyllinggryte Burgund Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kyllinggryte Burgund

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kyllinggryte Burgund

Deilig kyllingrett med estragon. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.2 (6 stemmer)
Vanligvis lages en Burgundgryte med rødvin, men trikset her er å tilsette litt balsamicoeddik som gir en fin «vinsmak».  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Brun kyllingstykkene i smør i en gryte sammen med bacon­-biter til alt er pent brunt.

    Strø på salt og pepper og legg i et laurbærblad. Hell over hønsebuljong, kok opp, la gryten stå og trekke i 30–40 minutter til kyllingstykkene er møre.

    Skjær gulrøttene i litt store skiver. Skrell stjerneløken, men la dem være hele. Vanlig løk bør skjæres i litt store båter. La løk og gulrot være med å trekke de siste 10–15 minuttene av koketiden.

    Del soppen i to eller i båter, alt etter hvor stor soppen er. Brun ­soppen og ha den over i gryten. Smak til ­gryten med balsamico­eddik, salt og pepper. En god kvist timian setter en ekstra spiss på smaken. Server med for eksempel byggris.

Deilig kyllingrett med estragon. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.2 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN