Lammefrikassé
Lammefrikassé
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del kjøttet i passe store serveringsstykker. Legg stykkene i kokende, saltet vann. La kjøttet trekke under lokk til kjøttet slipper bena og er mørt i ca. 1 time. Bruk lite vann så kraften blir god, men det må dekke kjøttet. Skum kraften slik at den blir klar.
Kok røttene hele sammen med kjøttet eller for seg i lite vann. Skjær dem opp i biter, gjerne med en med rotkniv.
Ta kjøttet opp og hold det varmt i litt av kraften.
Smelt smøret i kjelen. Rør inn melet til blandingen er jevn. Tilsett silt lammekraft litt etter litt. Rør til sausen koker mellom hver gang og pass på at den ikke har klumper.
La sausen koke i ca. 5 minutter etter at den er ferdig spedd. Dersom sausen skal lages med både kraft og crème fraîche, bør du spe med kraften først. Smak til med salt og pepper.
Anrett kjøttstykkene på et fat, legg røtter og grønnsaker over og hell på sausen.
Server kokte poteter til.