Lammerull á la Jan Robin
Lammerull á la Jan Robin
MANGE MÅTER: En lammerull kan både stekes i ovn, pakkes i plast og trekkes i vann eller tilberedes i dampovn
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bruk en lammesadel i ett stykke med skinnet på. Bein ut slik at begge ytrefiletene henger fast i skinnet. Trim av slintrer og kjøtt slik at den blir rektangulær. Dette skal du bruke til farse.
Kjør opp kjøttrestene i en kvern eller foodprosessor slik at det blir en farse. Stek kantarellene gylne i smør sammen med vårløk, rødløk, persille og estragon. Legg dette på en skjærefjøl og hakk det godt sammen, kjøl ned og bland det sammen med farsen.
Smør sopp- og farseblandingen utover på kjøttsiden av lammesadelen. Vipp ytrefiletene mot hverandre og brett sammen til en rull. Stram godt og bind sammen med en bomullstråd. Snitt tynne striper i skinnet med en skarp kniv.
Bak lammerullen i ovn på 60 grader til kjernetemperaturen er 56 grader. Ta den ut og la den romtempereres. Stek den så i en panne med smør, hvitløk og timian til den er gyllen på skinnsiden. Fjern trådene og kutt lammerullen i skiver. Strø over stekt hvitløk og friske urter.
Du kan også trekke lammerullen i vann. Pakk den da tett inn i cling film, og knyt hjørnene. Varm opp vann i en kjele til 80 grader, og legg oppi rullen. Trekk kjelen av plata. Når vannet nærmer seg 50 grader, kan du sette plata på laveste varme. Vannet skal helst holde seg under 60 grader. Når lammerullen har trukket en times tid, ta den ut og brun den i smør, hvitløk og timian. Hvis kjernetemperaturen er under 56 grader, kan du gi den en kjapp runde i ovnen.
Har du steamovn kan du steame lammerullen i rundt 2 timer på 56 grader før du bruner den i smør, hvitløk og timian.
MANGE MÅTER: En lammerull kan både stekes i ovn, pakkes i plast og trekkes i vann eller tilberedes i dampovn
Foto: Mette Møller