Lammerull á la Jan Robin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 10min

Lammerull á la Jan Robin

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 10min

Lammerull á la Jan Robin

MANGE MÅTER: En lammerull kan både stekes i ovn, pakkes i plast og trekkes i vann eller tilberedes i dampovn

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (63 stemmer)
En lammerull kan både stekes i ovn, pakkes i plast og trekkes i vann eller tilberedes i dampovn. Det er altså mange veier til mål. Det viktigste å passe på er at kjernetemperaturen er 56 grader. Brun den gjerne gyllen i smør, hvitløk og timian før servering. Har ikke kjernetemperaturen nådd 56 grader, kan du la den få en kjapp runde i ovnen. Lammerullen skal hvile før den skjæres opp, og Jan Robin serverer den med stekt hvitløk og et godt dryss av frisk karse. For å lage lammerull brukes gjerne lammeside eller lammesadel. Sadelen er det stykket som går fra låret fram mot ribbeina. Du kan også kjøpe sadel og kam i et stykke. Da kalles det lammerygg.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2klype(r)
Kantarell((never))
4stk
Vårløk(hakket)
Kruspersille(eller bladpersille)

SLIK GJØR DU

  1. Bruk en lammesadel i ett stykke med skinnet på. Bein ut slik at begge ytrefiletene henger fast i skinnet. Trim av slintrer og kjøtt slik at den blir rektangulær. Dette skal du bruke til farse. 

  2. Kjør opp kjøttrestene i en kvern eller foodprosessor slik at det blir en farse.  Stek kantarellene gylne i smør sammen med vårløk, rødløk, persille og estragon. Legg dette på en skjærefjøl og hakk det godt sammen, kjøl ned og bland det sammen med farsen. 

  3. Smør sopp- og farseblandingen utover på kjøttsiden av lammesadelen. Vipp ytrefiletene mot hverandre og brett sammen til en rull. Stram godt og bind sammen med en bomullstråd. Snitt tynne striper i skinnet med en skarp kniv. 

  4. Bak lammerullen i ovn på 60 grader til kjernetemperaturen er 56 grader. Ta den ut og la den romtempereres. Stek den så i en panne med smør, hvitløk og timian til den er gyllen på skinnsiden. Fjern trådene og kutt lammerullen i skiver. Strø over stekt hvitløk og friske urter. 

  5. Du kan også trekke lammerullen i vann. Pakk den da tett inn i cling film, og knyt hjørnene. Varm opp vann i en kjele til 80 grader, og legg oppi rullen. Trekk kjelen av plata. Når vannet nærmer seg 50 grader, kan du sette plata på laveste varme. Vannet skal helst holde seg under 60 grader. Når lammerullen har trukket en times tid, ta den ut og brun den i smør, hvitløk og timian. Hvis kjernetemperaturen er under 56 grader, kan du gi den en kjapp runde i ovnen. 

  6. Har du steamovn kan du steame lammerullen i rundt 2 timer på 56 grader før du bruner den i smør, hvitløk og timian.    

MANGE MÅTER: En lammerull kan både stekes i ovn, pakkes i plast og trekkes i vann eller tilberedes i dampovn

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (63 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN