Linguine med sitron og asparges Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Linguine med sitron og asparges

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Linguine med sitron og asparges

En frisk, deilig italiensk pastarett

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (26 stemmer)
I denne deilige pastaretten er det et poeng å bruke økologiske sitroner (helst fra Sicilia), for skallet spiller en like stor rolle for smaken som saften. Bruk en god olivenolje også. Hvis du er blant dem som mener at en rett ikke er middag uten kjøtt eller fisk – skjerp deg. Og hvis du ikke vil skjerpe deg, vit at retten er god med kylling eller feit fisk som makrell.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
350g
Pasta(helst linguine)
1stk
40g
Parmesan(finrevet)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær av og kast den tørre enden av aspargesene. Skrell den nederste halvdelen. Del den skrelte delen i 2-3 biter.

  2. Riv skallet av sitronen med et fint rivjern. Bare riv den ytterste, gule delen av skallet. Den hvite er bitter. Press saften av sitronen.

  3. Kok pasta i lettsaltet vann. Det kan være lurt å koke pastaen ett minutt kortere enn anvisningen på pakken. Ha i aspargesbiter de siste 4-5 minuttene. 

  4. Imens, skjær hvitløk i tynne skiver og stek i en stor stekepanne i litt av oljen ved middels varme, til de er myke. Ha i sitronsaften og halvparten av det revne sitronskallet og stilkene til basilikumen. Skru av varmen. 

  5. Hell vannet av pastaen og aspargesbitene. Bland sammen med de andre ingrediensene i stekepanna, samt parmesan, basilikumblader, resten av oljen og sitronskallet. 

En frisk, deilig italiensk pastarett

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN