Linguine med sitron og asparges
Linguine med sitron og asparges
En frisk, deilig italiensk pastarett
Foto: Mette RandemSLIK GJØR DU
Skjær av og kast den tørre enden av aspargesene. Skrell den nederste halvdelen. Del den skrelte delen i 2-3 biter.
Riv skallet av sitronen med et fint rivjern. Bare riv den ytterste, gule delen av skallet. Den hvite er bitter. Press saften av sitronen.
Kok pasta i lettsaltet vann. Det kan være lurt å koke pastaen ett minutt kortere enn anvisningen på pakken. Ha i aspargesbiter de siste 4-5 minuttene.
Imens, skjær hvitløk i tynne skiver og stek i en stor stekepanne i litt av oljen ved middels varme, til de er myke. Ha i sitronsaften og halvparten av det revne sitronskallet og stilkene til basilikumen. Skru av varmen.
Hell vannet av pastaen og aspargesbitene. Bland sammen med de andre ingrediensene i stekepanna, samt parmesan, basilikumblader, resten av oljen og sitronskallet.
En frisk, deilig italiensk pastarett
Foto: Mette Randem