Viestads grytebakte kylling med timian, sitron og potetstappe
Viestads grytebakte kylling med timian, sitron og potetstappe
SÅ ENKELT: Potetene går i gryta med kyllingen, og så lager du potetstappe på null komma niks - med kjempegod smak.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni kyllingen med salt, pepper, smør og timian.
Ha potetene i bunnen av en stor gryte. Legg kyllingen oppå. Press over halvparten av sitronen. Legg de pressede sitronbåtene med i gryta.
Løft ut kyllingen. Det enkleste er å gjøre dette ved å stikke en sleiv inn i buken på den. NB: Tar du tak i beina, brenner du deg, samtidig som du trolig river av beina.
Lag en grov potetstappe av potetene med en sleiv eller potetstapper. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer smør eller melk. Ha gjerne i litt revet parmesan også.
Sett gryta på en rist nederst i stekeovnen. Skru ovnen på til 220 grader.
La det stå i en times tid. Ta av lokket, og stek videre i 15-20 minutter, til skinnet på kyllingen er gyllent.
Du kan gjerne sette på grillelementet.
Stikk gjerne i låret for å sjekke at det er nok stekt. Væsken som renner ut, skal være blank.
SÅ ENKELT: Potetene går i gryta med kyllingen, og så lager du potetstappe på null komma niks - med kjempegod smak.
Foto: Mette Randem