Lun aspargessalat
Lun aspargessalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Lun aspargessalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Lun aspargessalat

ANNERLEDES: Prøv en lun aspargessalat.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

På Smalhans serveres ofte hvit asparges i salater. Denne lune varianten er utrolig god. Oppskriften er beregnet til en person, og er perfekt som en deilig lunsj sammen med litt godt brød.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Sjalottløk(i tynne skiver)
0.5ss
Sitron(revet skall)
1klype(r)
Bladpersille(hakket, dryss over)

SLIK GJØR DU

  1. Høvle aspargesen i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Skjær sjalottløken i tynne skiver.

  2. Smelt smøret i ei panne, og la det koke mens du beveger litt på panna. Ha i sjalottløken og rør i smøret til det er gyllenbrunt. Trekk panna til side.

  3. Legg tynne skiver asparges i smøret og dryss på revet sitronskall og litt hakket bladpersille. Litt rå løk på toppen er også godt.

  4. Trekk det hele på lav varme i 1 minutt, og salaten er klar for servering.

ANNERLEDES: Prøv en lun aspargessalat.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN