nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Lun aspargessalat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Lun aspargessalat
ANNERLEDES: Prøv en lun aspargessalat.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2 (5 stemmer)
På Smalhans serveres ofte hvit asparges i salater. Denne lune varianten er utrolig god. Oppskriften er beregnet til en person, og er perfekt som en deilig lunsj sammen med litt godt brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
2ss
1stk
Sjalottløk(i tynne skiver)
0.5ss
Sitron(revet skall)
1klype(r)
Bladpersille(hakket, dryss over)
SLIK GJØR DU
Høvle aspargesen i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel. Skjær sjalottløken i tynne skiver.
Smelt smøret i ei panne, og la det koke mens du beveger litt på panna. Ha i sjalottløken og rør i smøret til det er gyllenbrunt. Trekk panna til side.
Legg tynne skiver asparges i smøret og dryss på revet sitronskall og litt hakket bladpersille. Litt rå løk på toppen er også godt.
Trekk det hele på lav varme i 1 minutt, og salaten er klar for servering.
ANNERLEDES: Prøv en lun aspargessalat.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2 (5 stemmer)