nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t
Lutefisk med det gode tilbehøret
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t
Lutefisk med det gode tilbehøret
Lutefisk er blitt «kultmat», som flere og flere nyter i tiden fram mot jul og også under selve høytiden. Tilbehøret varierer fra landsdel til landsdel, men mange vil ha nettopp det vi har her, gode poteter, baconfett og ertestuing. Vel bekomme!
DETTE TRENGER DU
PERSONERErtestuing
2boks(er)
Grønne erter(hermetiske, tørre erter)
1stk
Løk(finhakket)
0.5stk
Chili(renset og finhakket)
2ss
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss den med salt og la den ligge ½–- time.
Forvarm stekeovnen til 200°.
Legg fisken i langpanne og dekk den tett med aluminiumsfolie.
Kok fisken i ovnen i ca. 30 minutter.
Brun baconet i smør.
Kok erter med vannet i boksen, løk og chili til løken er mør og ertene begynner å mose seg. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Server lutefisken rykende varm med det gode tilbehøret.