nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t
Lys lapskaus
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t
Lys lapskaus
LYS LAPSKAUS: - Det er viktig at vi ikke glemmer klassikerne våre, sier Arne Brimi.
Foto: Mette MøllerDenne lapskausen er enkel å lage og smaker helt nydelig. Brimi har her brukt kalvebog, men du kan også bruke for eksempel lettsaltet svinebog eller høyrygg fra storfe.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
1l
Salt(til koking)
2stk
Gulrot(i terninger)
0.5stk
Sellerirot(i terninger)
0.5stk
Kålrot (Kålrabi)(i terninger)
1stk
0.5stk
0.5kg
Mandelpotet(i terninger, )
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
Kruspersille(finhakk, strø over)
200g
Medisterkaker(i terninger)
SLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i terninger, og kok det mørt i lettsaltet vann.
Skjær alle grønnsakene i terninger. Løft ut det ferdigkokte kjøttet. La grønnsakene koke i kjøttkrafta til potetene går i oppløsning og krafta blir jevnet.
Ha kjøttet tilbake i gryta, og ha i medisterkaker skåret i terninger. Smak til med salt og pepper og server med masse frisk, hakket persille.
LYS LAPSKAUS: - Det er viktig at vi ikke glemmer klassikerne våre, sier Arne Brimi.
Foto: Mette Møller