Maki sushi med laks Oppskrift
nivå
Middels
totalt
1t

Maki sushi med laks

nivå
Middels
totalt
1t

Maki sushi med laks

JAPANS FAVORITT: Maki kan lages med det meste, her er en standard rull med laks.

Foto: Norges sjømatråd / Caroline Grahm Didriksen

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Maki sushi med laks, mango og agurk er den perfekte kombinasjon av både farger og smaker. Det er enkelt, og ikke minst sosialt å lage sushi sammen. Nyt kvelden og maten!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Laks(filet, uten skinn og bein)
0.5ts
0.5stk
0.5stk
Ingefær(syltet)

SLIK GJØR DU

  1. Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.

  2. Skjær laks og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm.

  3. Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.

  4. Legg strimler av laks, agurk og mango ved siden av hverandre på risen. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen.

  5. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det er en rullekake, og klem godt sammen.

  6. Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått åtte biter.

  7. Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.

JAPANS FAVORITT: Maki kan lages med det meste, her er en standard rull med laks.

Foto: Norges sjømatråd / Caroline Grahm Didriksen

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN