nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Medisterkaker med pære- og radicchiosalat
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Medisterkaker med pære- og radicchiosalat
SPRIT OPP JULELUNSJEN: Hvem sier medisterkaker trenger å være trauste.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenSøte pærer og bitter salat er kanskje uvante smaker sammen med trauste, norske medisterkaker, men kombinasjonen er overraskende god. Salaten lager du kjapt mens medisterkakene godgjør seg i stekeovnen.
DETTE TRENGER DU
PERSONER10stk
Medisterkaker(ferdigstekte)
2stk
0.5stk
Sitron(saften)
1stk
0.5dl
Valnøtter(kjernene)
2ss
Honning(flytende)
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg medisterkaker i en ildfast form. Stek dem midt i stekeovn i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Vask pærer og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Drypp over sitronsaft for å hindre at pærene blir brune.
Vask salat og riv den grovt.
Legg på pæreskiver, dryss over valnøtter og ha på honning rett før servering.
Server varme medisterkaker med den friske salaten.
SPRIT OPP JULELUNSJEN: Hvem sier medisterkaker trenger å være trauste.
Foto: matprat.no / Mari Svenningsen