Minibaguetter
Minibaguetter
tekst
Foto: Opplysningskontoret for brød og kornInneholder
Oppskrift
Vurdering
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, cirka 15 minutter. Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen.
Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, cirka én time.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i ti like store emner. Trill emnene runde, og form dem deretter til avlange baguetter. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
Dekk baguettene med plast eller et klede, og etterhev i cirka 30 minutter.
Pensle baguettene med vann og dryss på litt sammalt hvete, grov. Lag tre snitt på skrå i hvert emne med en skarp kniv eller et barberblad.
Stek bagettene midt i ovnen ved 225 °C i cirka 20 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
tekst
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn