Minibaguetter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
4t

Minibaguetter

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
4t

Minibaguetter

tekst

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (7 stemmer)
Saftige, smakfulle og passer like godt påsmurt som de gjør som følge til middagsmaten.Oppskriften gir cirka 10 baguetter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5pakke(r)
1ts
7dl
Vann(romtemperert)
100g
Smør(romtemperert)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, cirka 15 minutter. Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen.

  2. Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, cirka én time.

  3. Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i ti like store emner. Trill emnene runde, og form dem deretter til avlange baguetter. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.

  4. Dekk baguettene med plast eller et klede, og etterhev i cirka 30 minutter.

  5. Pensle baguettene med vann og dryss på litt sammalt hvete, grov. Lag tre snitt på skrå i hvert emne med en skarp kniv eller et barberblad.

  6. Stek bagettene midt i ovnen ved 225 °C i cirka 20 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

tekst

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN