Miniostekaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Miniostekaker

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Miniostekaker

Miniostekaker med digestive-kjeks, kokos, kremost og lemon curd. Pynt med friske bær og lime. Perfekte å servere til gjestene. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Fryste miniostekaker er like gode rett fra fryseren som når de er tint. Litt kokos i ­bunnen gir god smak til kakene. Lemon curd kjøper du i utvalgte matbutikker og i delikatessebutikker, eller du kan lage din egen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og rør i kokos. Smuldre kjeksen gjerne i en kjøkkenmaskin. Rør smulene i smøret. Trykk smulene ut i aluminiumsformer og gjem litt av smulene til pynt. Sett formene i kjøleskapet.

  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett ­kremost og lemon curd. Pisk til en glatt røre. Pisk fløten til krem og vend den i.

  3. Smelt gelatinplatene i 2 ss kokende vann. Ta litt av fyllet og rør sammen med gelatinen. Rør sa dette i resten av fyllet. Fordel fyllet i formene.

  4. Strø over kjekssmuler som pynt. Sett formene i fryseren, 2–3 timer.

  5. Ta ut formene av fryseren like før servering. Varm elmon curd forsiktig til en blir lunken. Legg litt på kakene. Pynt med jordbær og tynne limebåter.

Miniostekaker med digestive-kjeks, kokos, kremost og lemon curd. Pynt med friske bær og lime. Perfekte å servere til gjestene. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN