nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min
Miniostekaker
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min
Miniostekaker
Fryste miniostekaker er like gode rett fra fryseren som når de er tint. Litt kokos i bunnen gir god smak til kakene. Lemon curd kjøper du i utvalgte matbutikker og i delikatessebutikker, eller du kan lage din egen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret og rør i kokos. Smuldre kjeksen gjerne i en kjøkkenmaskin. Rør smulene i smøret. Trykk smulene ut i aluminiumsformer og gjem litt av smulene til pynt. Sett formene i kjøleskapet.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett kremost og lemon curd. Pisk til en glatt røre. Pisk fløten til krem og vend den i.
Smelt gelatinplatene i 2 ss kokende vann. Ta litt av fyllet og rør sammen med gelatinen. Rør sa dette i resten av fyllet. Fordel fyllet i formene.
Strø over kjekssmuler som pynt. Sett formene i fryseren, 2–3 timer.
Ta ut formene av fryseren like før servering. Varm elmon curd forsiktig til en blir lunken. Legg litt på kakene. Pynt med jordbær og tynne limebåter.