Ølbraisert stek av høyrygg
Ølbraisert stek av høyrygg
STEK AV HØYRYGG: Rause skiver servert med rotgrønnsaker og nydelig saus.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Gjør gjerne dette en dag i forveien hvis du har muligheten.
Brun kjøttet på høy varme i panne på alle sider. Legg kjøttet over i en ildfast gryte eller form.
Stek så løk, hvitløk og pepperkorn til det blir lysebrunt i samme panne. Legg det over kjøttet.
Kok ut pannen med vannet og hell vannet over kjøttet. Hell over øl, og legg på rosmarinkvistene.
Sett på lokk eller aluminiumsfolie. La gryten stå i ovnen i 8-10 timer på 90 grader. Trykk på kjøttet så kjenner du at det nesten faller fra hverandre. Server steken med det du liker, bakte rotgrønnsaker er godt til.
STEK AV HØYRYGG: Rause skiver servert med rotgrønnsaker og nydelig saus.
Foto: Mette Møller