Gryte med høyrygg
Gryte med høyrygg
GRYTE MED HØYRYGG: Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. Det blir alltid godt.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stek så løken, hvitløken, ingefæren og soppen på medium varme i pannen, til løken blir blank og myk.
Smak til med salt, pepper og balsamico. Ha så i søtpotet og gulrot og kok videre i 5-10 minutter.
Rett før servering tilsetter du bønnene og blomkål så de har litt motstand når de skal spises.
Strø godt med salt og pepper på kjøttet.
Brun kjøttet kjapt i en panne, 2-3 omganger i olje på høy varme. Legg kjøttet over i en gryte.
Ha så på alle krydderne og rør rundt i ca. 2 minutter. Legg grønnsakene over i gryten med kjøttet.
Fyll opp med vann så det dekker kjøttet, og kok opp.
Sett på lokk og skru ned så det står og putrer. La det putre i 2-3 timer til kjøttet er helt mørt.
Ta av lokket mot slutten av kokeprosessen så sausen får kokt litt inn. Ha i fløte eller kokos om du ønsker det.
GRYTE MED HØYRYGG: Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. Det blir alltid godt.
Foto: Mette Møller