Gryte med høyrygg Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Gryte med høyrygg

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Gryte med høyrygg

GRYTE MED HØYRYGG: Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. Det blir alltid godt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (354 stemmer)
I en gryterett kan du eksperimentere med det du liker. Denne gryten med høyrygg er krydret med spennende krydder som gir en deilig, indiskinspirert smak.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Høyrygg av storfe(i terninger)
1stk
Løk (kepaløk)(i grove biter)
3fedd
Hvitløk(grovhakket)
30g
Ingefær(grovhakket)
0.5ts
Kardemomme(finmalt)
0.5ts
0.25stk
Blomkål(i små buketter)
2stk
Søtpotet(i grove biter)
20stk
Bondebønner (Hestebønne)(grønne bønner, renset)
2stk
Gulrot(i skiver)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
2dl
Fløte(eller kokoskrem)

SLIK GJØR DU

  1. Stek så løken, hvitløken, ingefæren og soppen på medium varme i pannen, til løken blir blank og myk. 

  2. Smak til med salt, pepper og balsamico. Ha så i søtpotet og gulrot og kok videre i 5-10 minutter.

  3. Rett før servering tilsetter du bønnene og blomkål så de har litt motstand når de skal spises.

  4. Strø godt med salt og pepper på kjøttet.

  5. Brun kjøttet kjapt i en panne, 2-3 omganger i olje på høy varme. Legg kjøttet over i en gryte. 

  6. Ha så på alle krydderne og rør rundt i ca. 2 minutter. Legg grønnsakene over i gryten med kjøttet.

  7. Fyll opp med vann så det dekker kjøttet, og kok opp. 

  8. Sett på lokk og skru ned så det står og putrer. La det putre i 2-3 timer til kjøttet er helt mørt.

  9. Ta av lokket mot slutten av kokeprosessen så sausen får kokt litt inn. Ha i fløte eller kokos om du ønsker det.

GRYTE MED HØYRYGG: Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. Det blir alltid godt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (354 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN