nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål
Fisk som bakes i ovn beholder smak og saftighet når den ikke får for lang tid i ovnen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg fisken på oljet stekebrett eller på bakepapir på stekebrett. Dryss over litt salt. Kvern pepper over fisken og legg på skiver av hvitløk og smør.
Bak fisken midt i ovnen ved 180º i ca. 10 minutter til den er akkurat gjennomkokt.
Snitt opp kålen og kok den i lettsaltet vann i 3—4 minutter. Kok gulrøttene.
Kok vin og sjalottløk inn til halv væskemengde. Visp inn smør og smak til med salt og pepper.
Anrett fisken på en seng av kål med gulrøtter rundt, hell på saus, men ikke over fisken. Dryss karse på toppen av fisken.