Pai à la Sveitser Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Pai à la Sveitser

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Pai à la Sveitser

Pai à la Sveitser er en smakfull ostepai som alltid er vellykket. Server lunket med en frisk salat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En smakfull ostepai er alltid vellykket klubbmat og den er svært enkel å lage, særlig hvis du skal ha samling etter jobb! Sveitserost har en fyldig smak som gjør paien kjempegod. Bruk ferdig pardeig, eller lag din egen; Grunnoppskrift til paideig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

200g
Skinke(kokt, ferdig ternet)
20stk
3stk
200g
Hvitost (Gulost)(Sveitser, revet)
1klype(r)
1ts
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rull deigen ut, dekk en paiform 24–26 cm i diameter og prikk med gaffel. Sett paiskallet kjølig i cirka 15 minutter.

  2. Fordel skinkebitene over paibunnen. Vask og rens purren. Kutt den i ringer og fordel den over skinken. Pisk egg og fløte sammen med en gaffel, ha i ost og krydder. Hell blandingen over skinken. Dryss på oliven. (Oliven kan sløyfes og heller serveres ved siden av paien).

  3. Stek paien i nedre del av ovnen ved 200° i 30–40 minutter til den er gyllen. Server den lunken, gjerne med en salat.

Pai à la Sveitser er en smakfull ostepai som alltid er vellykket. Server lunket med en frisk salat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN