
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Pai à la Sveitser
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Pai à la Sveitser
En smakfull ostepai er alltid vellykket klubbmat og den er svært enkel å lage, særlig hvis du skal ha samling etter jobb! Sveitserost har en fyldig smak som gjør paien kjempegod.
Bruk ferdig pardeig, eller lag din egen; Grunnoppskrift til paideig.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Fyll
200g
Skinke(kokt, ferdig ternet)
1stk
20stk
3stk
3dl
200g
Hvitost (Gulost)(Sveitser, revet)
1klype(r)
1ts
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Rull deigen ut, dekk en paiform 24–26 cm i diameter og prikk med gaffel. Sett paiskallet kjølig i cirka 15 minutter.
Fordel skinkebitene over paibunnen. Vask og rens purren. Kutt den i ringer og fordel den over skinken. Pisk egg og fløte sammen med en gaffel, ha i ost og krydder. Hell blandingen over skinken. Dryss på oliven. (Oliven kan sløyfes og heller serveres ved siden av paien).
Stek paien i nedre del av ovnen ved 200° i 30–40 minutter til den er gyllen. Server den lunken, gjerne med en salat.