
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min
Pai med blåmuggost og bacon
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min
Pai med blåmuggost og bacon
Dette er en annerledes pai, som du kan servere som snacks på tapasbordet til en drink. Pass på at den er helt avkjølt, for da er den lett å skjære i pene små biter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Arbeid ingrediensene til deigen raskt sammen i en food processor. Fordel deigen i en avlang paiform med løs kant, ca. 35 x 11 cm, eller en rund form, ca. 24 cm i diameter. La deigen stå kjølig i 30 minutter.
Stek baconet på middels varme. La det renne av på kjøkkenpapir. Mos ost og bland med egg og fløte. Tilsett salt og pepper, men husk at osten er litt salt.
Fordel blandingen i formen, og strø over bacon og fløte. Stek formen på nederste rille i ovnen ved 225˚ i ca. 20–25 minutter. Pynt med fikenbåter og kryddergrønt.