Pai med blåmuggost og bacon Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Pai med blåmuggost og bacon

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Pai med blåmuggost og bacon

Spennende pai med blåmuggost og bacon. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en annerledes pai, som du kan servere som snacks på tapasbordet til en drink. Pass på at den er helt avkjølt, for da er den lett å skjære i pene små biter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

150g
Bacon(i biter)
3stk
2dl

Paideig

130g
2ss
Vann(kaldt)

Pynt

1stk
1bunt
Kruspersille(og andre urter)

SLIK GJØR DU

  1. Arbeid ingrediensene til deigen raskt sammen i en food processor. Fordel deigen i en avlang paiform med løs kant, ca. 35 x 11 cm, eller en rund form, ca. 24 cm i diameter. La deigen stå kjølig i 30 minutter.

  2. Stek baconet på middels varme. La det renne av på kjøkkenpapir. Mos ost og bland med egg og fløte. Tilsett salt og pepper, men husk at osten er litt salt.

  3. Fordel blandingen i formen, og strø over bacon og fløte. Stek formen på nederste rille i ovnen ved 225˚ i ca. 20–25 minutter. Pynt med fikenbåter og kryddergrønt.

Spennende pai med blåmuggost og bacon. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN