Pannestekt rypebryst
Pannestekt rypebryst Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Pannestekt rypebryst

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Pannestekt rypebryst

RYPE NATURELL MED SOPP: Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer den like gjerne som forrett som hovedrett.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.9 (322 stemmer)
Arne Brimi serverer rypebryst som forrett eller hovedrett, litt ettersom hvor mye rype han har tilgang på. Dette er en av Brimis signaturretter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Smør(til steking)
20stk
Kantarell(eller annen sopp)

SLIK GJØR DU

  1. Når rypa er flådd og rensket, skjærer du ut brystene med en skarp kniv. Varm ei god stekepanne på middels varme, og ha i litt godt smør. 

  2. Mens rypebrystene venter, skjærer du opp sjalottløk i ringer og surrer den noen minutter i panna sammen med soppen. Når blandingen er passe stekt, tar du den ut av panna, men beholder smøret. 

  3. Stek så rypebrystene i den samme panna. Ha i litt ekstra smør hvis nødvendig. Bruk maks middels varme. Start med skinnsida ned i 10 sekunder. Snu, og stek videre, men husk å snu ofte. Øs litt smør over rypebrystene underveis. Etter rundt 4 minutter er det nok. 

  4. Ta ut rypebrystene og la dem hvile i romtemperatur. Skjær så brystene i tynne skiver, de skal være dyprøde, ikke rosa, og server med den lune sopp- og løkblandingen. Litt ryllik og persille, eller bare persille, strøs over før servering.

RYPE NATURELL MED SOPP: Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer den like gjerne som forrett som hovedrett.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.9 (322 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN