Pannestekt rypebryst
Pannestekt rypebryst
RYPE NATURELL MED SOPP: Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer den like gjerne som forrett som hovedrett.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Når rypa er flådd og rensket, skjærer du ut brystene med en skarp kniv. Varm ei god stekepanne på middels varme, og ha i litt godt smør.
Mens rypebrystene venter, skjærer du opp sjalottløk i ringer og surrer den noen minutter i panna sammen med soppen. Når blandingen er passe stekt, tar du den ut av panna, men beholder smøret.
Stek så rypebrystene i den samme panna. Ha i litt ekstra smør hvis nødvendig. Bruk maks middels varme. Start med skinnsida ned i 10 sekunder. Snu, og stek videre, men husk å snu ofte. Øs litt smør over rypebrystene underveis. Etter rundt 4 minutter er det nok.
Ta ut rypebrystene og la dem hvile i romtemperatur. Skjær så brystene i tynne skiver, de skal være dyprøde, ikke rosa, og server med den lune sopp- og løkblandingen. Litt ryllik og persille, eller bare persille, strøs over før servering.
RYPE NATURELL MED SOPP: Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer den like gjerne som forrett som hovedrett.
Foto: Mette Møller