![Pannestekt rypebryst Oppskrift](https://www.oppskrift.no/bilder/c/xl/1/138a771a-pannestekt-rypebryst.jpg)
Pannestekt rypebryst
Pannestekt rypebryst
RYPE NATURELL MED SOPP: Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer den like gjerne som forrett som hovedrett.
Foto: Mette MøllerOppskrift
![](https://www.oppskrift.no/bilder/c/m/2/16a49192-arne-brimi.jpg)
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Når rypa er flådd og rensket, skjærer du ut brystene med en skarp kniv. Varm ei god stekepanne på middels varme, og ha i litt godt smør.
Mens rypebrystene venter, skjærer du opp sjalottløk i ringer og surrer den noen minutter i panna sammen med soppen. Når blandingen er passe stekt, tar du den ut av panna, men beholder smøret.
Stek så rypebrystene i den samme panna. Ha i litt ekstra smør hvis nødvendig. Bruk maks middels varme. Start med skinnsida ned i 10 sekunder. Snu, og stek videre, men husk å snu ofte. Øs litt smør over rypebrystene underveis. Etter rundt 4 minutter er det nok.
Ta ut rypebrystene og la dem hvile i romtemperatur. Skjær så brystene i tynne skiver, de skal være dyprøde, ikke rosa, og server med den lune sopp- og løkblandingen. Litt ryllik og persille, eller bare persille, strøs over før servering.
RYPE NATURELL MED SOPP: Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer den like gjerne som forrett som hovedrett.
Foto: Mette MøllerOppskrift
![](https://www.oppskrift.no/bilder/c/m/2/16a49192-arne-brimi.jpg)