Pasta med blåskjell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Pasta med blåskjell

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Pasta med blåskjell

SPAGHETTI MED BLÅSKJELL: Super sommermat, selv om skjellene strengt tatt er best om vinteren, men lite slår skjell du har plukket selv.

Foto: Natali Zakharova / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Magne Christensen er stor fan av pasta med sjømat, og da særlig blåskjell. Super sommermat, enten du plukker dem selv fra sjøen - eller fra fiskedisken i supermarkedet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Pasta(Gjerne fersk)
4fedd
Hvitløk(grovhakket)
Olivenolje(Extra virgin)
500g
Blåskjell(Gjerne mer om du har!)
Basilikum(Fersk)
Spinat(Noen blader)

SLIK GJØR DU

  1. Sett på pastavann og kok pastaen etter anvisning på pakken.

  2. Bland grovhakket hvitløk og olivenolje i en stekepanne. stek på middels varme, til det får en gyllen farge.

  3. Tilsett så cherrytomatene. La det putre under lokk i et par minutter før du tilsetter blåskjellene.

  4. Rens blåskjellene godt, og kast dem som ikke åpner seg.

  5. La det hele putre ytterligere tre-fire minutter, til skjellene åpner seg.

  6. Ha i den ferdigkokte pastaen. Bland godt.

  7. Tilsett frisk basilikum og noen spinatblader, hell over litt ekstra olje og servér.

SPAGHETTI MED BLÅSKJELL: Super sommermat, selv om skjellene strengt tatt er best om vinteren, men lite slår skjell du har plukket selv.

Foto: Natali Zakharova / Shutterstock / NTB scanpix

Inneholder

Gluten
Egg
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN