Pomeransbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 10min

Pomeransbrød

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 10min

Pomeransbrød

Brød med deilig smak av pomerans krydder. Brøden passer godt til ost. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Pomerans er et krydder som stammer fra sitrusfrukten pomerans. Her gir krydderet en deilig smak til brødet som passer godt til ost. Hvis du ikke ønsker sitrussmak på brødene, kan du sløype pomerans. Oppskriften er til to brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
20g
5dl
Rugmel(siktet)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til ca. 37°. Hell litt deigvæske over gjæren, og rør til den løses opp. Tilsett resten av deigvæsken, sirup, salt, pomerans, rugmel og det meste av hvetemelet.

  2. Arbeid deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted, tildekket med plast, i ca. 45 minutter.

  3. Legg deigen på lett melet bakebord, og del den i to like store biter.

  4. Form til runde brød, og legg dem i melete bakekurver eller rett på bakepapir på stekeplate.

  5. La brødene heve tildekket i ca. 40 minutter.

  6. Bruker du bakekurver, vendes brødene forsiktig over på platen.

  7. Stek brødene ved 200° på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Brød med deilig smak av pomerans krydder. Brøden passer godt til ost. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN