nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 10min
Pomeransbrød
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 10min
Pomeransbrød
Pomerans er et krydder som stammer fra sitrusfrukten pomerans. Her gir krydderet en deilig smak til brødet som passer godt til ost. Hvis du ikke ønsker sitrussmak på brødene, kan du sløype pomerans. Oppskriften er til to brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til ca. 37°. Hell litt deigvæske over gjæren, og rør til den løses opp. Tilsett resten av deigvæsken, sirup, salt, pomerans, rugmel og det meste av hvetemelet.
Arbeid deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted, tildekket med plast, i ca. 45 minutter.
Legg deigen på lett melet bakebord, og del den i to like store biter.
Form til runde brød, og legg dem i melete bakekurver eller rett på bakepapir på stekeplate.
La brødene heve tildekket i ca. 40 minutter.
Bruker du bakekurver, vendes brødene forsiktig over på platen.
Stek brødene ved 200° på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.