Potetvafler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Potetvafler

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
50min

Potetvafler

Stek dem i smør for god smak, stek dem i tran eller annet fiskefett for kriselukt og 40-tallsstemning i huset Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (5 stemmer)
Dette er en oppskrift hentet fra «Hverdagsliv i krig, Norge 1940—1945» av Guri Hjeltnes.I originaloppskriften hun gjengir blir du bedt om å «ikke bare bruke krisemel» (s.k. «fisemel»), men problemet i dag er vel heller at nesten alt melet man får er av høy kvalitet. Jeg har prøvd meg på en blanding jeg synes funker. Og slengt på litt kardemomme, for det kan det tenkes at man har igjen bitte litt av fra førkrigstida. (I hvert fall fant jeg en gang en boks med kardemomme fra 1937 på loftet. Det smakte litt støvete, men man kunne fortsatt gjenkjenne kardemommesmaken.) Skal du skeie ut, ha i 2 egg også.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Potet(kokte)
100g
Havregryn(havremel)
6dl
Vann(skummet kulturmelk)
1ss
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Mos potetene med en potetstapper, eller press dem gjennom en metallsikt. 

  2. Bland alle ingrediensene unntatt bakepulver og la svelle i en times tid, til havregrynene er helt oppbløtt. 

  3. Litt avhengig av hva slags mel du bruker, kan det hende du trenger litt mer væske. Bland inn bakepulver like før du skal steke vaflene. 

  4. Pensle vaffeljernet med litt fett. Smør gir den beste smaken, tran eller annet fiskefett gir veldig autentisk krisesmak og førtitallslukt i hele huset. 

Stek dem i smør for god smak, stek dem i tran eller annet fiskefett for kriselukt og 40-tallsstemning i huset Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN