
Prego er hamburger på portugisisk
Prego er hamburger på portugisisk
Alle burgeres bestemor.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSausen
Pregoen
SLIK GJØR DU
Begynn med å lage sausen. Hakk grytekjøttet. Varm 1 ss av smøret i en vid gryte eller en dyp panne. Brun kjøttet godt i minst 8-10 minutter. Ha i løk, hvitløk, purre og timian og stek videre i 10 minutters tid.
Hell av litt av fettet. Ha i 7 dl liter vann. Ha på lokk og kok i 45 minutter til 1 time. (Eller lenger, hvis du har tid.) Sil kraften. Kok inn til det er 2-3 dl igjen.
Krydre indrefileten med salt og pepper. Stek i olje på høy varme i 10-12 minutter til den har en skikkelig fin stekeflate. Skru ned varmen, hell ut fettet. Ha i resten av smøret. Stek kjøttet videre på middels varme i 10 til 15 minutter, til kjernetemperaturen er rundt 55 grader. (Har du ikke steketermometer, skjær et prøvesnitt i kjøttet.)
Løft ut kjøttet og la hvile i minst 10 minutter før du skjærer i det. Imens, stek hvitløkskivene i smøret som er igjen i panna. Hell i kraften og kok inn litt.
Skjær indrefileten i skiver. Legg skivene i panna i sausen og vend godt. Del rundstykkene i to og rist i en tørr panne eller i stekovnen. Legg på kjøttet. Stryk på sennep og server.
Alle burgeres bestemor.
Foto: Mette Randem