Prego piri piri med ananas Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Prego piri piri med ananas

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Prego piri piri med ananas

Knallsterk og eksotisk.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Pregoen, også kalt alle hamburgeres mor, har ikke bare holdt seg hjemme i Portugal. Den tok turen til de portugisiske koloniene i Afrika. I Mosambiks hovedstad Maputo har Dagbladets Andreas Viestad fått servert noen av de beste pregoene han har smakt, under lattervekkende hygieniske forhold, men med gråtfremkallende mengder piri piri – den lokale chilisausen som er godt til alt. Men pregoen fikk hjemlengsel, og reiste hjem, knallsterk og eksotisk. Og i dag får du enda bedre prego piri piri i Lisboa. Du trenger en skikkelig moden ananas, umoden ananas gjør at det svir ekstra mye i møtet med chilien. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. La kjøttet hvile i romtemperatur i 1-2 timer før du steker. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek i olje på høy varme i 2-3 minutter på hver side, til godt brunet.

  2. Skru ned varmen, gni med hvitløk og oregano og stek videre til kjøttet er ferdig. Tiden avhenger av tykkelsen og fasongen på kjøttet, mit smålubne stykke tok ca 10 minutter. Bruk steketermometer. Kjernetemperaturen skal være 55 grader for indrefilet, 58 til 60 for annet biffkjøtt.

  3. Skru av varmen og legg i løken. La kjøttet hvile i noen minutter. Skjær i tynne skiver og ha i panna. Dynk med chilisaus og vend godt.

  4. Rist rundstykkene. Gni majones på rundstykktoppene. Fyll rundstykkene med kjøtt. Legg ananas oppå. 

Knallsterk og eksotisk.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN