Pulled kylling Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t 20min
totalt
3t 40min

Pulled kylling

nivå
Middels
aktiv
2t 20min
totalt
3t 40min

Pulled kylling

Denne middagen må forberedes i god tid før servering, men det er så absolutt verdt det når du setter tenna i denne saftige kyllingburgeren. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (5 stemmer)
Dette er en rett som er blitt populær. Kyllingkjøttet skal bli så godt stekt, at det kan «rives» fra hverandre. Ketjap manis, en søt og mild soyasaus med litt tykk konsistens, gir kjøttet deilig smak. Du kan bytte den ut med japansk teryakisaus.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1klype(r)

Solbærsirup

1stk
3ss
Solbær(gele)
0.5dl
0.5dl
Teriyakisaus(eller ketjap manis)

Til servering

1stk
Rødløk(i tynne skiver)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 150°. Strø på salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den i ca. 2 timer. Imens lager du solbærsirupen. Skrell og finhakk løk og hvitløk og legg i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La det småkoke i ca. 20 minutter til blandingen får en sirups­lignende konsistens.

  2. Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile i ca. 20 minutter. Ta bort skinn og bein og riv av kjøttet i strimler mens det fortsatt er varmt.

  3. Hell solbærsirupen over kyllingen og bland godt. Dekk til og la formen gjerne stå og trekke i ca. 1 time.

  4. Varm kyllingen forsiktig opp før servering. Server kjøttet i burgerbrød eller ferske rundstykker med tynne ringer rødløk og sprø salat.

Denne middagen må forberedes i god tid før servering, men det er så absolutt verdt det når du setter tenna i denne saftige kyllingburgeren. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN