nivå
Middels
aktiv
2t 20min
totalt
3t 40min
Pulled kylling
nivå
Middels
aktiv
2t 20min
totalt
3t 40min
Pulled kylling
Dette er en rett som er blitt populær. Kyllingkjøttet skal bli så godt stekt, at det kan «rives» fra hverandre. Ketjap manis, en søt og mild soyasaus med litt tykk konsistens, gir kjøttet deilig smak. Du kan bytte den ut med japansk teryakisaus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 150°. Strø på salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den i ca. 2 timer. Imens lager du solbærsirupen. Skrell og finhakk løk og hvitløk og legg i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La det småkoke i ca. 20 minutter til blandingen får en sirupslignende konsistens.
Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile i ca. 20 minutter. Ta bort skinn og bein og riv av kjøttet i strimler mens det fortsatt er varmt.
Hell solbærsirupen over kyllingen og bland godt. Dekk til og la formen gjerne stå og trekke i ca. 1 time.
Varm kyllingen forsiktig opp før servering. Server kjøttet i burgerbrød eller ferske rundstykker med tynne ringer rødløk og sprø salat.