Pulled purke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10t

Pulled purke

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10t

Pulled purke

PULLED PURKE: Perfekt bruk av avskjær fra svin, det viktigste er at det er nok fett.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (2 stemmer)
Dette er en av oppskriftene Magnus Thorvik og Timon Botez alltid tilbereder på Indre Oslo matforedling. De bruker avskjær fra ulike deler av dyret, pluss fett. Hvis du skal lage den uten deres utømmelige tilgang på purke, er det beste å bruke ordinært svinekjøtt fra nakke, buk eller ribbe. Det som er viktig er å ha nok fett – kjøttet skal syltes i fett.  Resultatet kan serveres for seg, og holder lenge – hvis det ikke er luft i, kan det holde i månedsvis. Ha på flere mindre glass. Med en gang glasset er åpnet, reduseres holdbarheten.  Oppskriften er hentet fra Andreas Viestads spalte i Magasinet: Det beste jeg vet: Gjenoppstandelsen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Svinekjøtt(Fettrikt kjøtt, evt tilsett ekstra svinefett)
30g
Salt(30-35 g)
2ts
Svart pepper(Grovmalt)
5stk
Laurbærblad(4-6 stk)
2stk
Hvitløk(Hele hvitløken)
1stk
Chili(Tørket)
3dl
Eplecider(tørr)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.

  2. Skjær kjøtt og fett i terninger. Bland kjøtt, fett, salt, pepper, laurbærblad, hvitløk, chili og eplesider i en gryte eller stor ildfast form med lokk. 

  3. Sett inn gryten i den varme ovnen. La stå i 20 minutter. Skru ned varmen til 90 grader og la stå med lokk over natten. 

  4. Løft ut kjøttbitene og riv dem fra hverandre. Det beste er å bruke en gaffel til å mose og rive dem opp. Ha på glass mens blandingen fortsatt er varm. Hell over fett. Sørg for at det ikke er noen luftlommer. Det gjør du enklest ved å klemme litt på kjøttet med en skje eller gaffel og å riste litt på glasset. Sett på lokk og sett mørkt og kjølig. 

PULLED PURKE: Perfekt bruk av avskjær fra svin, det viktigste er at det er nok fett.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN