
Rabarbra clafoutis
Rabarbra clafoutis
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll og rens rabarbra. Skjær i ca. 1/2 cm tykke biter og legg i en bolle. Strø over sukker og la rabarbraen stå å safte seg i 15 minutter.
Sett ovnen på 180 grader. Sil av rabarbrasaften, legg den over i en smurt ildfast form og bak rabarbraen myk i ovnen i 10-15 minutter.
Sett opp varmen til 180 grader. Pisk sammen fløte, egg, sukker, vaniljesukker og maisenna til en klumpfri røre. (I noen oppskrifter på clafoutis skal det være litt rom, så ønsker du det, kan du tilsette 3/4 dl).
Skyll jordbærene og del i to. Legg jordbær over rabarbraen og strø på sitronskall. Hell over røren. Stek formen midt i ovnen i ca. 25 minutter til clafoutisen har stivnet og fått fin farge.
Dryss over litt melis, pynt med noen mynteblader og server clafoutisen med det samme.