nivå
Middels
aktiv
5t
totalt
5t 45min
Ribbe med five-spice krydder
nivå
Middels
aktiv
5t
totalt
5t 45min
Ribbe med five-spice krydder
Krydderet «five spice» er mye brukt i det kinesiske kjøkken, og er en krydderblanding som smaker nydelig sammen med både svin og and. Denne krydrede ribba kan absolutt anbefales!
SLIK GJØR DU
Ha alt krydderet i et litermål og kjør alt til en mos med stavmikser.
Rut opp svoren og legg ribba i en ildfast form. Gni ribba godt inn med marinaden, både på svor og kjøtt.
Damp ribba under folie med 2 dl vann i 45 min. på 200 grader. Ta deretter av folien og stek videre på 120 grader i rundt 4 timer til kjøttet er veldig mørt. Hell krafta fra forma over ribba med jevne mellomrom.
Sett så ovnen på 230 grader og sprø opp svoren i rundt 10 til 15 minutter.
Lag en dipp av sjalottløk, ingefær, hvitløk, sesamolje og soyasaus og server til. Eller bruk en søt chilisaus.