Ribbe med five-spice krydder Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
5t
totalt
5t 45min

Ribbe med five-spice krydder

nivå
Middels
aktiv
5t
totalt
5t 45min

Ribbe med five-spice krydder

De fem krydderne er stjerneanis, nellik, kanel, sechuanpepper og fennikelfrø, og krydderblandingen brukes mye i det kinesiske kjøkken. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (153 stemmer)
Krydderet «five spice» er mye brukt i det kinesiske kjøkken, og er en krydderblanding som smaker nydelig sammen med både svin og and. Denne krydrede ribba kan absolutt anbefales!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Ha alt krydderet i et litermål og kjør alt til en mos med stavmikser. 

  2. Rut opp svoren og legg ribba i en ildfast form. Gni ribba godt inn med marinaden, både på svor og kjøtt. 

  3. Damp ribba under folie med 2 dl vann i 45 min. på 200 grader. Ta deretter av folien og stek videre på 120 grader i rundt 4 timer til kjøttet er veldig mørt. Hell krafta fra forma over ribba med jevne mellomrom. 

  4. Sett så ovnen på 230 grader og sprø opp svoren i rundt 10 til 15 minutter. 

  5. Lag en dipp av sjalottløk, ingefær, hvitløk, sesamolje og soyasaus og server til. Eller bruk en søt chilisaus.

De fem krydderne er stjerneanis, nellik, kanel, sechuanpepper og fennikelfrø, og krydderblandingen brukes mye i det kinesiske kjøkken. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (153 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN