nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min
Rødbetsalat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min
Rødbetsalat
RØD OPPTUR: Det er stor forskjell på rødbetsalaten du lager selv og den du kjøper i butikken. Prøv en hjemmelaget variant og smak forskjellen.
Foto: Thor Brødreskift / Brødskiva / Cappelen DammDenne salaten har en søtlig smak. I rødbetsesongen kan du koke ferske rødbeter.Har du ikke ferske, bruker du hermetiserte rødbeter fra boks.
DETTE TRENGER DU
PERSONER450g
50g
Hasselnøtter(eller mandler)
1fedd
Hvitløk(kan sløyfes)
1.5dl
Yoghurt(naturell eller rømme)
1ss
Salt(smak til)
SLIK GJØR DU
Kok rødbetene med skallet på til de er så vidt møre. Koketid ca 30—40 minutter. Avkjøl.
Skrell rødbetene og riv dem på den grove delen av råkostjernet.
Mos nøttene i en liten kjøkkenmaskin eller finhakk dem med kniv. Finhakk hvitløken.
Bland sammen rødbeter, nøtter, hvitløk, yoghurt og sitronsaft, og smak til med litt salt.
RØD OPPTUR: Det er stor forskjell på rødbetsalaten du lager selv og den du kjøper i butikken. Prøv en hjemmelaget variant og smak forskjellen.
Foto: Thor Brødreskift / Brødskiva / Cappelen Damm