Rødbetfalafel Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 30min

Rødbetfalafel

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 30min

Rødbetfalafel

RØDBETFALAFEL: Rødbeter gir både god smak og fin farge til vegetarbollene.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
Denne gode retten finnes i mange varianter, og du kan også lage dem så spicy du ønsker ved å justere mengden chili. Rødbeter gir både god smak og fin farge til disse gode vegetarbollene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Kikerter(tørkede, bløtlagt over natta)
1stk
Sjalottløk(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
2stk
Rødbete(kokte eller syltet, hakket)
2stk
Kruspersille(kvaster, finhakket)
2stk
Koriander(kvaster, finhakket)
0.5stk
Rød chili(finhakket)
1ts
1ts
Spisskummen(finmalt)
Nøytral matolje(til steking)

Yoghurtdressing

2dl
Yoghurt(Gresk)
0.5stk
Lime(saften)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør kikertene i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til en grov mix.

  2. Ha så i alle de andre ingrediensene, og en og en spiseskje med hvetemel. Når blandingen har en passe fin konsistens, setter du den kjølig i minst 2 timer. Den blir da lettere å jobbe med.

  3. Form små boller med 2 skjeer, og stek dem i stekepanne i godt med olje. 

  4. Legg en og en falafel i en bit med hodekål, og legg på tomater i terninger og strø over grovhakket persille. En enkel yoghurtdressing smaker godt til.

  5. Bland sammen og smak til med salt og pepper, eventuelt litt mer lime hvis du er glad i syre.

RØDBETFALAFEL: Rødbeter gir både god smak og fin farge til vegetarbollene.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN