Falafel
Falafel
EN AV KARLAS FAVORITTER: Falafel er små, krydrede boller av kikerter. Server dem nystekt og gjerne med en god yoghurtdressing, frisk salat og pitabrød.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hell av vannet på de bløtlagt kikertene, skrell løk og hvitløk og kjør alt i en kjøkkenmaskin/blender til en grov blanding.
Tilsett urter og krydder, kjør videre og tilsett en og en spiseskje med hvetemel. Når massen former en ball inne i kjøkkenmaskinen har du hatt i nok. Dekk til bollen med deigen med plastfolie og sett kaldt i minst 2 timer.
Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene. Varm opp oljen til medium/høy varme i ei stekepanne og stek falaflene. Dytt dem litt ned med en gaffel slik at de blir rundt 1 cm tykke. Stek til falaflene er gyllenbrune på begge sider.
Server dem nystekte og varme, strø finhakket vårløk over og lag gjerne en god yoghurtdressing til. Frisk salat hører med, og humus og pitabrød er også godt til.
EN AV KARLAS FAVORITTER: Falafel er små, krydrede boller av kikerter. Server dem nystekt og gjerne med en god yoghurtdressing, frisk salat og pitabrød.
Foto: Mette Møller