Rødbettartar Oppskrift
nivå
Lett
totalt
2t

Rødbettartar

nivå
Lett
totalt
2t

Rødbettartar

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (35 stemmer)
Inspirert av en av signaturrettene til den populære restauranten Sentralen i Oslo lager Jan Robin en deilig rødbettartar på saltbakte og røkte rødbeter. Dette er godt. Prøv selv! Husk en liten boks røykspon til røyking av rødbetene.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Estragonmajones

1stk
Estragon(potte)
1stk
1kg
Salt(grovt, til salting)
1stk
Karse(potte)
100g
Pepperrot(revet)
Gresskarkjerner(en neve, ristet)
1klype(r)
Maldonsalt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Legg rødbetene i en dyp kasserolle eller i en ildfast form og ha oppi salt til det dekker. Bak i ovn på 150 grader i 1 1/2 time. Ta ut betene, skrell dem eller gni av skallet, og avkjøl. 

  2. Kvern rødbetene gjennom en kjøttkvern, og legg massen utover på bakepapir på et stekebrett. Sett brettet i kald ovn. 

  3. Varm opp røykspon i en gammel panne/gryte. Når det begynner å ryke, tenner du på og vender forsiktig rundt til hele overflaten av sponet har tatt fyr. Sett lokk på gryta og sett den i bunnen av stekeovnen. Fjern lokket, og lukk igjen ovnsdøra. La de kvernede rødbetene røykes i kald ovn i rundt 20 minutter.

  4. Ta ut brettet, og avkjøl før det skal legges opp. Legg rødbetene på en tallerken og topp med revet pepperrot, gresskarkjerner, brønnkarse, eggeplomme og et lite dryss maldonsalt. Server med estragonmajones. 

  5. Plukk bladene av estragonplanten, og kjør dem sammen med oljen på full guffe i en blender i 2 minutter. 

  6. Ha sennep og egg i en foodprosessor og spe med olje. Smakt til med sitron og salt. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (35 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN