nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t
Rødkål
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t
Rødkål
TOSPANN: Surkål og rødkål. Lettere å lage enn du kanskje tror.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (40 stemmer)
Brimi gjør litt ekstra stas på rødkålen i jula, og koker den med både rødvin og solbærsaft.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt rødkålen i fine strimler og grovkutt eplene. Ha alt oppi en stor kjele sammen med rosiner, og hell over rødvinen.
Kok under lokk på middels varme i 2-3 timer, og spe på med saft etter hvert som det koker inn. Kok til kålen er fint mør.
Når det er igjen rundt 10 minutter av koketida, rører du inn sukker og smør eller ribbefett. Smak til med salt.
Litt ripsgele er også fint å bruke for å sette en ekstra spiss på rødkålen.
TOSPANN: Surkål og rødkål. Lettere å lage enn du kanskje tror.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (40 stemmer)