Rosenkål med bacon Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Rosenkål med bacon

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Rosenkål med bacon

VINTERMAT: Rosenkål med bacon på Brimi-vis.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.7 (542 stemmer)
Denne panna med rosenkål passer godt til viltretter, skinkestek eller kalvestek. Bruk kun frisk kål, ikke frossen, og pass på at den ikke koker for lenge.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Bacon(tørrsaltet)
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell vekk eventuelle stygge blader på rosenkålen, og lag et kryss med en skarp kniv i bunnen på hver, ca. 2-3 mm dypt. Slik blir kålen jevnere kokt. Har rosenkålen forskjellig størrelse, så del de største i to.

  2. Kok kålen i lettsaltet vann i 2-3 minutter, til de er lett møre.

  3. Avkjøl raskt i kaldt vann, da stopper kokeprosessen og kålen beholder fargen bedre.

  4. Skjær tørrsaltet bacon i tynne strimler, og stek det gyllent i panna. Ha oppi rosenkålen, finhakket sjalottløk og smør, og stek til rosenkålen er varm. Smak til med salt.

VINTERMAT: Rosenkål med bacon på Brimi-vis.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.7 (542 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN