
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Rosenkål med bacon
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Rosenkål med bacon
VINTERMAT: Rosenkål med bacon på Brimi-vis.
Foto: Mette MøllerOppskrift

Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (523 stemmer)
Denne panna med rosenkål passer godt til viltretter, skinkestek eller kalvestek. Bruk kun frisk kål, ikke frossen, og pass på at den ikke koker for lenge.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell vekk eventuelle stygge blader på rosenkålen, og lag et kryss med en skarp kniv i bunnen på hver, ca. 2-3 mm dypt. Slik blir kålen jevnere kokt. Har rosenkålen forskjellig størrelse, så del de største i to.
Kok kålen i lettsaltet vann i 2-3 minutter, til de er lett møre.
Avkjøl raskt i kaldt vann, da stopper kokeprosessen og kålen beholder fargen bedre.
Skjær tørrsaltet bacon i tynne strimler, og stek det gyllent i panna. Ha oppi rosenkålen, finhakket sjalottløk og smør, og stek til rosenkålen er varm. Smak til med salt.
VINTERMAT: Rosenkål med bacon på Brimi-vis.
Foto: Mette MøllerOppskrift

Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (523 stemmer)