Røstipoteter med rogn og kantareller
Røstipoteter med rogn og kantareller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Røstipoteter med rogn og kantareller

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Røstipoteter med rogn og kantareller

Egner seg også godt som forrett! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.2 (2 stemmer)
Røstipoteter er råstekte poteter og er opprinnelig en sveitsisk rett. Du kan også lage en stor røsti i pannen og dele i snipper til servering.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Potet(kokefaste)
1stk
1ts
1klype(r)

Til servering

200g
Kantarell(eller annen sopp)
1klype(r)
80g
Rogn(rød)
1dl
Purreløk(det grønne)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell poteter og løk. Grovriv potetene. Legg dem i en sil og trykk ut væsken.

  2. Finhakk løken. Bland poteter, løk, salt og pepper. Rens soppen.

  3. Smelt smør i stekepannen. Legg i skjeer med den revne blandingen og trykk dem flate til ca. 10 cm store kaker. Snu på dem når det er fin stekeskorpe.

  4. Stek soppen i litt smør og strø på salt.

  5. Server røsti toppet med sopp, rogn, crème fraîche og finsnittet purreløk.

Egner seg også godt som forrett! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN