nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t
Russisk kjøttgryte
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t
Russisk kjøttgryte
Store kjøttgryter som putrer lenge på komfyren er noe av det Brimi forbinder med russisk matkultur. Her har han laget sin egen variant med reinsdyrkjøtt og rotgrønnsaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del opp kjøttet i grove biter, og ha alt over i ei stor gryte. Grovskjær løk og rotgrønnsaker og ha alt i gryta sammen med kjøttet.
Hell på vann til det dekker rundt 2/3, og strø på litt salt og hel pepper. Legg i laurbærbladene, og kok opp. Skum av, og sett på lokk. Kok videre på plate, eller sett gryta i stekeovn på 150 grader.
La gryta putre og koke til kjøttet lett slipper beinet. Når det er igjen rundt 20 minutter av koketida, heller du i fløte og legger oppi skrelte mandelpoteter eller andre gode poteter.
Ha i rikelig med persille på slutten, og smak til med ekstra salt og pepper.