Rype naturell med sopp Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Rype naturell med sopp

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Rype naturell med sopp

Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer dem like gjerne som forrett som hovedrett. Her har han laget rypebryst naturell. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

3 (145 stemmer)
Rype er en av Arne Brimis signaturretter. Han serverer den like gjerne som forrett som hovedrett, litt etter som hvor mye rype han har tilgang på. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
Smør(til steking)
1beger
Kantarell(eller annen sopp)

SLIK GJØR DU

  1. Når rypa er flådd og rensket, skjærer du ut brystene med en skarp kniv. Varm ei god stekepanne på middels varme, og ha i litt godt smør.

  2. Mens rypebrystene venter, skjærer du opp sjalottløk i ringer og surrer den noen minutter i panna sammen med soppen. Når blandingen er passe stekt, tar du den ut av panna, men beholder smøret. 

  3. Stek så rypebrystene i samme. Ha i litt ekstra smør hvis nødvendig. Bruk maks middels varme. Start med skinnsida ned i 10 sekunder. Snu, og stek videre, men husk å snu ofte. Øs litt smør over brystene underveis. Etter 4-5 minutter er det nok. 

  4. Ta ut rypebrystene og la de hvile i romtemperatur. Skjær brystene i tynne skiver, de skal være dyp røde, ikke rosa, og server med den lune sopp- og løkblandingen. Litt ryllik og persille, eller bare persille, strøs over før servering.

Rype er en av Arne Brimis signaturretter, og han serverer dem like gjerne som forrett som hovedrett. Her har han laget rypebryst naturell. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

3 (145 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN