Rypebryst med kremsaus  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Rypebryst med kremsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Rypebryst med kremsaus

VILT: Rypebryst med kremsaus

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (97 stemmer)
UNIVERSALSAUS: Rypebryst med en kremsaus som passer til alle typer vilt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Rypebryst(1-2 stk pr person)

Kremsaus

6dl
Kraft(av rype eller vilt)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Varm ei god stekepanne på medium varme, og legg i en god klatt smør. Når smøret begynner å skumme, legger du i rypebrystene med skinnsida ned. 

  2. Stek i 10 sekunder, og snu. Stek videre, og snu rypebrystene ofte. Et middels stort rypebryst har en samlet steketid på 4-5 minutter. Øs smør over under steking. 

  3. Smelt sukkeret i ei gryte. Tilsett eddiken og fres av. 

  4. Hell i kraft, og kok det hele ned til 4 dl. Tilsette kremfløte, og kok alt ned til 5 dl. Smak til sausen med litt salt. 

  5. Kjenn på rypebrystet, det skal ha god spenst når det er ferdigstekt. La det hvile noen minutter i romtemperatur før du skjærer det i tynne skiver rett før servering.   

VILT: Rypebryst med kremsaus

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (97 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN