nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Rypebryst med kremsaus
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Rypebryst med kremsaus
VILT: Rypebryst med kremsaus
Foto: Mette Møller
UNIVERSALSAUS: Rypebryst med en kremsaus som passer til alle typer vilt.
DETTE TRENGER DU
PERSONER8stk
Rypebryst(1-2 stk pr person)
SLIK GJØR DU
Varm ei god stekepanne på medium varme, og legg i en god klatt smør. Når smøret begynner å skumme, legger du i rypebrystene med skinnsida ned.
Stek i 10 sekunder, og snu. Stek videre, og snu rypebrystene ofte. Et middels stort rypebryst har en samlet steketid på 4-5 minutter. Øs smør over under steking.
Smelt sukkeret i ei gryte. Tilsett eddiken og fres av.
Hell i kraft, og kok det hele ned til 4 dl. Tilsette kremfløte, og kok alt ned til 5 dl. Smak til sausen med litt salt.
Kjenn på rypebrystet, det skal ha god spenst når det er ferdigstekt. La det hvile noen minutter i romtemperatur før du skjærer det i tynne skiver rett før servering.
VILT: Rypebryst med kremsaus
Foto: Mette Møller