nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min
Rypekraft
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min
Rypekraft
HØSTMAT: Rypesuppe
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (224 stemmer)
Ikke kast resten av rypa når du steker rypebryst. Aller best blir krafta hvis du først freser beinbitene i smør sammen med løk, gulrot og sellerirot, heller på vann så det dekker og lar det hele småkoke i maks 25 minutter. Krafta kan du bruke til ejn delig rypesuppe (bildet).
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
Gulrot(i små biter)
1stk
Løk (kepaløk)(hakket)
3stk
Sjalottløk(hakket)
200g
Sellerirot(i små biter)
Smør(til bruning)
1ts
Rype(skroget av)
SLIK GJØR DU
Del fugleskroget i biter. Fres bitene i smør sammen med grønnsakene.
Når alt er gyllenbrunt, heller du på vann til det akkurat dekker beinbitene. Kok opp, og skum av.
La det hele trekke på svak varme i om lag 20 - 25 minutter. Sil av krafta, og bruk den til buljong, saus eller suppe.
HØSTMAT: Rypesuppe
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (224 stemmer)