Rypekraft Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Rypekraft

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Rypekraft

HØSTMAT: Rypesuppe

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.8 (224 stemmer)
Ikke kast resten av rypa når du steker rypebryst. Aller best blir krafta hvis du først freser beinbitene i smør sammen med løk, gulrot og sellerirot, heller på vann så det dekker og lar det hele småkoke i maks 25 minutter. Krafta kan du bruke til ejn delig rypesuppe (bildet).

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Gulrot(i små biter)
1stk
3stk
Sjalottløk(hakket)
200g
Sellerirot(i små biter)
Smør(til bruning)
1ts
Rype(skroget av)

SLIK GJØR DU

  1. Del fugleskroget i biter. Fres bitene i smør sammen med grønnsakene. 

  2. Når alt er gyllenbrunt, heller du på vann til det akkurat dekker beinbitene. Kok opp, og skum av. 

  3. La det hele trekke på svak varme i om lag 20 - 25 minutter. Sil av krafta, og bruk den til buljong, saus eller suppe.

HØSTMAT: Rypesuppe

Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

2.8 (224 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN