nivå
Lett
totalt
1t
Rypesuppe
nivå
Lett
totalt
1t
Rypesuppe
HØSTMAT: Rypesuppe
Foto: Mette MøllerHar du først fått tak i ei hel rype, er det fint å kunne utnytte alt på rypa. En av Brimis spesialiteter på Vianvang er rypesuppe – laget av kraft kokt på skroget.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1l
Kraft(Se egen oppskrift på rypekraft)
1beger
Aromasopp(tilsv en kopp, annen tørket eller fersk sopp i små biter går også, om fersk, stek den først)
1stk
Gulrot(i terninger)
0.25stk
Sellerirot(i terninger)
2stk
1stk
Løk (kepaløk)(liten)
2dl
2dl
Lettrømme(eller seterrømme)
Salt(smak til)
SLIK GJØR DU
Kok opp kraft og grønnsaker. Rør inn fløte og rømme, og la suppa koke inn til du har rundt 1 liter igjen.
Sil av grønnsaker og sopp, og smak til med litt salt. Server med små terninger av rypebryst eller rypelår, og noe hele tyttebær. Stekt sopp er også godt i rypesuppa.
HØSTMAT: Rypesuppe
Foto: Mette Møller