Salat med andebryst
Salat med andebryst
FRISK SALAT: Mor liker det både lett og tungt. Løsningen blir mektig and, kombinert med frisk salat. Denne kan serveres både som for- og hovedrett.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ta ut andebryst. Snitt rutemønster i skinnet. Gni rikelig med salt og pepper. La ligge ute i en times tid, hvis du har tid.
Skyll salat i iskaldt vann. Tørk – helst i en salatslynge.
Stek andebryst med skinnsiden ned i sju minutter på høy varme. Skru ned varmen til middels og stek i fem minutter på den andre siden. Hell av litt av fettet, men ikke alt. Ha i løk og resten av eddiken. Kok opp og skru av varmen. Nå bør kjernetemperaturen være om lag 45 grader. La kjøttet hvile i panna i sju minutter før du serverer.
Lag dressing ved å blande olje, sennep, to spiseskjeer eddik, worcestershiresaus og hvitløk.
Før servering, bland salat og dressing. Skjær kjøttet i tynne skiver. La gjerne den ene siden av skivene få med seg litt av kraften fra panna. Ha kjøttstykkene på salaten – enten i en bolle, eller på porsjonstallerkener. Krydre med salt og pepper.
FRISK SALAT: Mor liker det både lett og tungt. Løsningen blir mektig and, kombinert med frisk salat. Denne kan serveres både som for- og hovedrett.
Foto: Mette Randem