Salat med rosettkål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Salat med rosettkål

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Salat med rosettkål

ROSETTKÅL: En ny og spennende kål som vokser på stokker slik som rosenkål. Du kan bruke den rå eller forvelle den lett før du har den i salater. Oppskriften på denne forretten finner du nedenfor.

Foto: Frukt.no

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En grønnsak som kan brukes utrolig mange måter. Kålen passer både til kjøtt og grønnsaker. Her er en enkel og smakfull forrett eller en liten kveldsrett. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Egg(kokt)
8stk
Cherrytomat(delt i to)
2stk
Vårløk(i tynne skiver)
Olivenolje(noen dråper)
Balsamicoeddik(noen dråper)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk kålen. Del den i to på langs. Da får du et fint tverrsnitt.

  2. Fres den i varm panne med litt smør, med snittflaten ned først. Ett par minutter på hver side rekker. Legg dem til side.

  3. Del cherrytomatene og rist dem i den varme pannen ett minutt. Legg dem til side.

  4. Skjær vårløken i tynne skiver. Tørk av den varme pannen og rist sesamfrøene til de er gyldne. Del egget i 4 båter. Dander alt i 4 porsjonsskåler. Ha noen dråper med olivenolje og balsamico på og dryss sesamfrø over til slutt.

ROSETTKÅL: En ny og spennende kål som vokser på stokker slik som rosenkål. Du kan bruke den rå eller forvelle den lett før du har den i salater. Oppskriften på denne forretten finner du nedenfor.

Foto: Frukt.no

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN