Sitronlengde med kirsebærsaus
Sitronlengde med kirsebærsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen smør, kokos, hvetemel og sukker. Legg massen i en avlang form kledd med bakepapir, cirka 1 ½ liter, trykk den jevnt ut. Stek på 200 grader i cirka 10 minutter. Sett det kaldt for å stivne.
Visp kremost med sitronskall og -saft. Eggeplommer og sukker vispes skikkelig luftig. Visp eggehvite og kremfløte til et luftig skum i hver sin skål.
Vend inn osteblandingen først i eggeplommemassen, tilsett deretter kremen og til slutt eggehviten. Rør sammen med store bevegelser.
Ta ut formen og hell fyllet over, fordel jevnt utover. Sett formen i fryseren i minst 6 timer. Ta den ut en stund før servering.
Tin kirsebærene lett. Bland saft og sukker i en gryte. Tilsett potetmel utrørt i litt vann, kok opp til det så vidt begynner å boble. Bland inn kirsebærene. La sausen avkjøles. Hell sausen over iskaken eller server den separat i en skål.