Sitronlengde med kirsebærsaus
Sitronlengde med kirsebærsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 30min

Sitronlengde med kirsebærsaus

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 30min

Sitronlengde med kirsebærsaus

Frisk dessert med smak av sitron du kan lage dagen før gjestene kommer! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)
En slags oste-iskake med masse deilig fløte og egg.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

50g
Smør(kaldt)
0.75dl

Fyll

1stk
Sitron(revet skall)

Kirsebærsaus

1dl
Husholdningssaft(eventuelt saft fra kirsebærene)
250g
kirsebær(frosne, utkjernet)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen smør, kokos, hvetemel og sukker. Legg massen i en avlang form kledd med bakepapir, cirka 1 ½ liter, trykk den jevnt ut. Stek på 200 grader i cirka 10 minutter. Sett det kaldt for å stivne.

  2. Visp kremost med sitronskall og -saft. Eggeplommer og sukker vispes skikkelig luftig. Visp eggehvite og kremfløte til et luftig skum i hver sin skål.

  3. Vend inn osteblandingen først i eggeplommemassen, tilsett deretter kremen og til slutt eggehviten. Rør sammen med store bevegelser.

  4. Ta ut formen og hell fyllet over, fordel jevnt utover. Sett formen i fryseren i minst 6 timer. Ta den ut en stund før servering.

  5. Tin kirsebærene lett. Bland saft og sukker i en gryte. Tilsett potetmel utrørt i litt vann, kok opp til det så vidt begynner å boble. Bland inn kirsebærene. La sausen avkjøles. Hell sausen over iskaken eller server den separat i en skål.

Frisk dessert med smak av sitron du kan lage dagen før gjestene kommer! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

4 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN