Sjøkreps med urtesmør
Sjøkreps med urtesmør
Sjøkreps med urtesmør
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Begynn med å lage urtesmør. Kjør sammen smør og urter med en stavmikser. (Ingen stavmikser? Finhakk urtene og bland med smøret.) Riv litt sitronskall (bare det gule) med den fineste innstillingen på et rivjern og bland med smøret.
Forvarm stekeovnen til 250 grader, gjerne med grillelement.
Finn fram ei langpanne og dekk med aluminiumsfolie. Krøll folien litt, slik at det blir mulig å legge krepsene oppå uten at de velter til siden.
Den beste måten å ta livet av sjøkrepsene på er å dele dem i to på langs med en skarp kniv. Alternativt kan du koke dem i halvannet minutt først. Gi klørne et lite slag, så de får en skikkelig sprekk i seg.
Legg de halve sjøkrepsene i langpanna. Forsøk å legge dem slik at de ligger rett. (Da renner ikke smøret ut når det smelter.) Bre over smør.
Bak i ovnen på full guffe i 6–8 minutter.
Sett gjerne langpanna på bordet, så du kan få med deg restene av smøret også. Server med brød og sitron.
Sjøkreps med urtesmør
Foto: Mette Randem