Skinke­– og ostebrikke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Skinke­– og ostebrikke

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Skinke­– og ostebrikke

Bland salt og søtt på en skinke- og ostebrikke. Spekemat, ost, melon og hjemmelaget chutney er det en god kombinasjon. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.7 (2 stemmer)
Det enkleste du kan sette fram på en buffé er spekemat og ost. Servert med melon og chutney er det en god kombinasjon. Beregn cirka 100 g ost og skinke per porsjon.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Chutney

200g
Aprikos(tørket)
1.5dl
0.5stk
Sitron(presset saft)
2ss
Valnøtter(grovhakket)
400g
Brie(eller camembert)
400g
Blåmuggost(Selbu Blå)
0.25stk
Honningmelon(eller annen type melon)
200g
Knekkebrød(velg små kjeksbrød)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær aprikos i biter og slå over vannet. La aprikosene bløte seg i cirka en time før de kokes i cirka 15-20 minutter.

  2. Rør inn sukker, sitronsaft og til sist hakkede nøtter. La det gjerne bli litt «moset».

  3. Temperer osten et par timer før servering. Legg opp ost og skinke på fjøl og server med chutneyen, melonbåter og små knekkebrød.

Bland salt og søtt på en skinke- og ostebrikke. Spekemat, ost, melon og hjemmelaget chutney er det en god kombinasjon. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN