Skreimølje med rogn og lever
Skreimølje med rogn og lever
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp vann, tilsett salt og pepper. Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene. Sett kasserollen
over varmen igjen og kok opp.
Sett ned varmen. La fisken stå og trekke til den er ferdig, i ca. 6 minutter.
Vask rognen og pakk den inn i matpapir og fest med bomullstråd eller kokeplast for å unngå at den går i stykker.
Kok opp vann tilsatt salt. Sett ned varmen. La rognen stå og trekke på svak varme til den er ferdig, i ca. 20 minutter.
Rensk leveren for hinner, del i små biter og legg bitene i en kasserolle.
Når skreien er kokt, øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren. Tilsett finhakket sjalottløk, hel pepper, eddik og laurbærblad. La det småkoke i ca. 10 minutter.
Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, rykende varm lever og kokte poteter og resten av tilbehøret etter smak.