Skreimølje med rogn og lever
Skreimølje med rogn og lever Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Skreimølje med rogn og lever

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Skreimølje med rogn og lever

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Skreimølje er kystbefolkningens tradisjonelle måte å servere skrei på. Denne oppskriften er en klassiker, prøv den og bli kjent med en viktig del av norsk matkultur.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Skrei(i skiver)
1dl
2ts

Lever

0.5ts
Svart pepper(hel pepper)
1ss
Eddik(7%)

Rogn

1stk
Rogn(rå rogn)
2ss

Tilbehør

4stk
100g
Bacon(stekt)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann, tilsett salt og pepper. Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene. Sett kasserollen
    over varmen igjen og kok opp.

    Sett ned varmen. La fisken stå og trekke til den er ferdig, i ca. 6 minutter.

    Vask rognen og pakk den inn i matpapir og fest med bomullstråd eller kokeplast for å unngå at den går i stykker.

    Kok opp vann tilsatt salt. Sett ned varmen. La rognen stå og trekke på svak varme til den er ferdig, i ca. 20 minutter.

    Rensk leveren for hinner, del i små biter og legg bitene i en kasserolle.

    Når skreien er kokt, øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren. Tilsett finhakket sjalottløk, hel pepper, eddik og laurbærblad. La det småkoke i ca. 10 minutter.

    Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, rykende varm lever og kokte poteter og resten av tilbehøret etter smak.

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN