Sopprisotto med posjert egg
Sopprisotto med posjert egg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Sopprisotto med posjert egg

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Sopprisotto med posjert egg

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

4.6 (7 stemmer)
En sopprisotto er en av høstens høydepunkt. Om du vil ha et helt måltid, så posjer et egg til!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Risottoris(arborioris)
7dl
3ss
Steinsopp(tørket)
3ss
Parmesan(revet)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. g arborioris

  2. dl vann

  3. ss smør

  4. ss knust, tørket steinsopp

  5. ss nyrevet parmesan

  6. Salt og pepper

  7. egg

  8. sjalottløk

  9. Kløverblomster, om du har

  10. Finhakk sjalottløken og stek den gyllen i litt smør i en kjele. Ha i risen, og rør godt. Hell i vannet, ha i soppen og la det koke i 17 minutter under lett omrøring - smak om risen er ferdig. Vend inn smør og ost.

  11. Kok opp vann og trekk av platen. Knekk egget (eller bruk flere) i en kopp og ha forsiktig ned i vannet. Det er posjert etter fire minutter. Løft ut med hullsleiv og legg på risen ved servering - gjerne med litt kløverblomster og/eller frisk timian.

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

4.6 (7 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN