nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min
Sopprisotto med posjert egg
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min
Sopprisotto med posjert egg
En sopprisotto er en av høstens høydepunkt. Om du vil ha et helt måltid, så posjer et egg til!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
g arborioris
dl vann
ss smør
ss knust, tørket steinsopp
ss nyrevet parmesan
Salt og pepper
egg
sjalottløk
Kløverblomster, om du har
Finhakk sjalottløken og stek den gyllen i litt smør i en kjele. Ha i risen, og rør godt. Hell i vannet, ha i soppen og la det koke i 17 minutter under lett omrøring - smak om risen er ferdig. Vend inn smør og ost.
Kok opp vann og trekk av platen. Knekk egget (eller bruk flere) i en kopp og ha forsiktig ned i vannet. Det er posjert etter fire minutter. Løft ut med hullsleiv og legg på risen ved servering - gjerne med litt kløverblomster og/eller frisk timian.