nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Spagetti Bolognese med røkt skinke
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Spagetti Bolognese med røkt skinke
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (15 stemmer)
Spagetti Bolognese smaker best med revet parmesan og nykokt pasta.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
2stk
2fedd
2stk
2stk
Stilkselleri (stangselleri)(2 stilker)
150g
Skinke(røkt)
2ss
1boks(er)
2ss
2dl
1stk
Grønnsaksbuljong(terning)
1ts
Merian(evt. oregano)
1ts
SLIK GJØR DU
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter i riktig små biter. Finsnitt selleri. Skjær skinke i små biter.
Varm smør i en panne og stek kjøttdeig med løk, hvitløk, selleri og gulrot. Kjøttdeigen skal bli grynete. La skinke steke med mot slutten.
Tilsett tomater, tomatpuré, vann, buljongterning, vin og laurbærblad og la retten koke opp. Smak til med krydder, salt og pepper.
Legg på lokk, senk varmen og la sausen småkoke i 20–25 minutter.
Kok spagetti etter anvisning på pakken og la den renne av. Server Bolognese sausen med nykokt pasta og et dryss av parmesan.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (15 stemmer)