Spaghetti carbonara med Trine Sandberg
Spaghetti carbonara med Trine Sandberg
Matblogger Trine Sandbergs spagetti carbonara er blant rettene hennes følgere på bloggen oftest klikker seg inn på.
Foto: Trine SandbergDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.
Kok pastaen al dente, etter anvisningen på pakken (se tips nedenfor).
Stek løken i litt nøytral olje, og tilsett pancetta/bacon og la det hele få surre med noen minutter, men uten at løken tar farge.
Rør sammen eggeplommer, fløte og mesteparten av parmesanen. Tilsett løk og bacon, og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen over den nykokte pastaen og vend forsiktig sammen. Gi pastaretten et dryss av finrevet parmesan og finhakket persille, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør.
TIPS! Når du skal koke pasta er det viktig at du benytter en stor kjele og rikelig med vann. Kok opp vannet, tilsett salt (ca. 1 ss pr. liter vann) og deretter pastaen. Rør underveis, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Bruk koketiden på pastapakken som utgangspunkt, men la smaken avgjøre om den faktisk er ferdig. Pastaen er ferdigkokt når den er “al dente”, det vil si at det har litt tyggemotstand. Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olje for å hindre at den kleber seg sammen.
Parmesanen kan gjerne erstattes med pecorino, hvis du heller foretrekker det.
Matblogger Trine Sandbergs spagetti carbonara er blant rettene hennes følgere på bloggen oftest klikker seg inn på.
Foto: Trine Sandberg