nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Spekemat med grønn eggerøre og lune poteter
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Spekemat med grønn eggerøre og lune poteter
- Kjør eggene i en blender sammen med friske urter. Både persille og gressløk er godt, og gir en fin grønn farge på eggerøra. Pass på å ikke steke eggerøra for hardt. Den skal være myk og litt løs når den serveres, uten brune kanter, sier Brimi.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1pakke(r)
Spekeskinke(i tynne skiver)
1pakke(r)
Fenalår(i tynne skiver)
4stk
1bunt
1klype(r)
1klype(r)
8stk
Nypotet(kokte)
1bunt
Gressløk(eller dill)
SLIK GJØR DU
Kjør egg, en god bunt persille, litt salt og pepper kjapt i blender eller med stavmikser.
Ha smør i en panne eller kjele, og varm opp på middels varme. Når smøret er nesten smeltet, har du i den grønne eggeblandingen, og rører mens den gradvis stivner. Pass på at eggerøra ikke steker for hardt. Den skal være myk og litt løs når den er ferdig, uten brune kanter.
Vend de kokte nypotetene i en klatt smør og litt salt, og strø over hakket dill eller gressløk.
Lag et fint spekematfat av tynne skiver fenalår og spekeskinke, og annen spekemat du liker godt. Server med de lune nypotetene og grønn eggerøre.